Over het PIVOO

Het PIVOO Instituut (Psychologisch Instituut Voor Ontwikkeling en Onderwijs) werd in 2009 opgericht en heeft als doelstelling cognitieve animatietherapie te onderzoeken en ontwikkelen.

Opleiding en training van therapeuten
Cognitieve animatietherapie is een op zichzelf staande vorm van psychotherapie die tevens integratie zoekt met andere vormen van psychotherapie. Therapeuten kunnen de opleiding tot cognitief animatietherapeut volgen of elementen integreren binnen hun bestaande werkwijze. Meer informatie over opleidingen, trainingen en lezingen vindt u hier.

Meer lezen

Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek
Voor de ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van cognitieve animatietherapie is gedegen
wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het PIVOO Instituut wil samenwerkingsverbanden aangaan met onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de praktijk van psychotherapie. Onderzoek is bij voorkeur gericht op het ontwikkelen van nieuwe protocollen die leiden tot een directe verbetering in de behandeling van een specifieke problematiek.

Informeren van professionals
We informeren professionals en zijn beschikbaar voor lezingen op universiteiten, congressen, bij beroepsverenigingen en andere organisaties. Daarnaast vindt u op onze website informatie over de meest recente ontwikkeling op het gebied van cognitieve animatietherapie.